Casa copilăriei lui Shakespeare – Stratford-upon-Avon

1 min read

John Shakespeare – tatăl lui William – a trăit și a lucrat în casa cunoscută astăzi ca locul de naștere al lui Shakespeare. John s-a căsătorit cu Mary Arden aproximativ în anul 1557, iar William s-a născut în anul 1564, fiind al treilea dintre cei opt copii ai lor.

În anul 1568, John a devenit primarul orașului Stratford, care era cea mai înaltă funcție electivă din oraș. Din cauza statutului de primar al tatălui său, William a fost suficient de privilegiat să fi urmat școala gramaticală locală pentru a-și începe educația.

În anul 1582, la vârsta de 18 ani, William s-a căsătorit cu Anne Hathaway. Tânărul cuplu a continuat să locuiască cu părinții săi în Locul Nașterii. Acolo s-au născut proprii lor copii, Susanna, Judith și Hamnet.

John Shakespeare a murit în anul 1601 și fiind fiul supraviețuitor cel mai mare, William a moștenit casa. El a închiriat căsuța mică, cu două camere, alăturată casei principale, surorii sale, Joan Hart. Restul casei familiei a fost, de asemenea, închiriată și a devenit un han, numit Maidenhead. Mai târziu a fost redenumit Hanul Swan and Maidenhead, care rămân în funcțiune până în anul 1847. Când Shakespeare a murit în anul 1616, el a lăsat proprietatea fiicei sale mai mari, Susanna, iar când ea a murit, i-a lăsat-o singurului ei copil, Elizabeth.

Deși s-a căsătorit de două ori, Elizabeth nu a avut copii. Când a murit în anul 1670, casa a trecut la un descendent al lui Joan Hart. Familia Hart a deținut proprietatea până în anul 1806, când a fost vândută lui Thomas Court, un măcelar. Întreaga proprietate a fost scoasă la vânzare în anul 1846, după moartea văduvei Court.

Pentru a salva clădirea în care s-a născut William Shakespeare a fost lansată o campanie publică, susținută de Charles Dickens. Proprietatea a fost cumpărată la licitație de Shakespeare Birthplace Trust în anul 1847 pentru 3.000 de lire sterline și s-a îngrijit de ea de atunci.

Site-ul oficial este https://www.shakespeare.org.uk/, iar adresa este: Henley St, Stratford-upon-Avon, Warwickshire, CV37 6QW

sursa: https://www.shakespeare.org.uk/visit/shakespeares-birthplace/

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Casa zânelor

Raya era cea mai frumoasă și mai delicată dintre zâne, iar din această cauză, celelalte o…

Daniel Keyes

Nașterea și Tinerețea (1927-2014): Daniel Keyes s-a născut pe 9 august 1927 în New York City,…

Melodia Morții

Era, de departe, cel mai bizar și mai sângeros caz la care lucrase vreodată. Lt. Igwe…

Lev Tolstoi

Nașterea și Educația: Lev Tolstoi s-a născut pe 9 septembrie 1828, în familia nobiliară Tolstoi, la…

About

Revista Ink Story este un proiect de promovare a lecturii, al editurii Ink Story. Vom publica proză scurtă, toate genurile, poezie, dar și articole de biografie, interviuri, evenimente, obiective turistice culturale etc.

Newsletter