British Library – Londra

1 min read

British Library este biblioteca națională a Regatului Unit, una dintre cele mai mari biblioteci din lume. Se estimează că găzduiește între 170 și 200 de milioane de materiale din multe țări. Este o bibliotecă de mare importanță pentru activitățile de cercetare, cu articole în multe limbi și în multe formate, atât tipărite, cât și digitale: cărți, manuscrise, reviste, ziare, reviste, înregistrări audio și muzicale, videoclipuri, scenarii de joc, brevete, baze de date, hărți , timbre, printuri, desene. Colecțiile acesteia includ aproximativ 14 milioane de cărți, împreună cu rezerve substanțiale de manuscrise și articole datând încă din 2000 î.Hr. Biblioteca menține un program de achiziție de conținut și adaugă aproximativ trei milioane de articole în fiecare an. Ca bibliotecă cu depozit legal, British Library primește copii ale tuturor cărților produse în Regatul Unit și Irlanda, inclusiv o proporție semnificativă a titlurilor de peste mări distribuite în Marea Britanie.

Biblioteca este deschisă tuturor celor care au o nevoie reală de a-i folosi colecțiile. Oricine are o adresă permanentă în Marea Britanie care dorește să efectueze cercetări poate aplica pentru o legitimație de acces ca cititor. Se mai cere și dovada semnăturii și a adresei.

O serie de cărți și manuscrise celebre sunt expuse publicului în „Galeria Sir John Ritblat”, care este deschisă gratuit șapte zile pe săptămână.

Biblioteca deține o colecție aproape completă de ziare britanice și irlandeze începând din 1840. Acest lucru se datorează parțial legislației privind depozitul legal din 1869, care impunea ziarelor să furnizeze bibliotecii o copie a fiecărei ediții a unui ziar. Edițiile londoneze ale ziarelor naționale zilnice și duminicale sunt complete încă din 1801. În total, colecția constă în 660.000 de volume legate și 370.000 de role de microfilm care conțin zeci de milioane de ziare.

Site-ul oficial este https://www.bl.uk/, iar adresa bibliotecii este: 96 Euston Rd, London NW1 2DB.

sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/British_Library

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Casa zânelor

Raya era cea mai frumoasă și mai delicată dintre zâne, iar din această cauză, celelalte o…

Daniel Keyes

Nașterea și Tinerețea (1927-2014): Daniel Keyes s-a născut pe 9 august 1927 în New York City,…

Melodia Morții

Era, de departe, cel mai bizar și mai sângeros caz la care lucrase vreodată. Lt. Igwe…

Lev Tolstoi

Nașterea și Educația: Lev Tolstoi s-a născut pe 9 septembrie 1828, în familia nobiliară Tolstoi, la…

About

Revista Ink Story este un proiect de promovare a lecturii, al editurii Ink Story. Vom publica proză scurtă, toate genurile, poezie, dar și articole de biografie, interviuri, evenimente, obiective turistice culturale etc.

Newsletter