Fulgul de Nea

1 min read

Unicul zămislit din nimic. Chiar acum între tărâmuri abisale s-a născut în muzica stelelor, cu menirea de a hidrata universul. Recunoscător pentru libertatea de a se mișca, având acces la vibrații unice și energie pozitivă, purtând viață ca să dea viață, și-a transpus memoria în forme hexagonale. A coborât în clica impurităților din universul terestru și s-a întrebat în care dintre cele trei stări de agregare să se întrupeze mai repede.

A ezitat când s-a uitat la țărmul încrețit de supărare ce se apăra cu colți stâncoși de furia valului în devenire și a lăsat furtuna să-i umple amintirea.

Umed, fragil și moale a plutit încrezător luând culoarea luminii ca să devină unitar cu norul aburit, mustind a ploaie.

Vocația și-a găsit-o în splendoarea creației, căci a înflorit lăuntric, cristalizându-se extatic și corporalizându-se într-un efemer fulg de nea, în spațiul pământesc saturat de alb, atins de Dumnezeu, sub magia creștinei renașteri, a colindelor ancestrale și a purității saturate de iluziile copilăriei.

Levitând spre pământul sideral, sprințar și generos, s-a întrupat firesc, pentru că în Noaptea Sfântă: ⹂precum în cer așa și pe pământ”, cosmogonic fulgul de nea prorocește Crăciunul, întotdeauna aromat, vizibil luminat și diluat în dulci-amare nostalgii trecătoare.

Autor: Monica Dimitriu

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Casa zânelor

Raya era cea mai frumoasă și mai delicată dintre zâne, iar din această cauză, celelalte o…

Daniel Keyes

Nașterea și Tinerețea (1927-2014): Daniel Keyes s-a născut pe 9 august 1927 în New York City,…

Melodia Morții

Era, de departe, cel mai bizar și mai sângeros caz la care lucrase vreodată. Lt. Igwe…

Lev Tolstoi

Nașterea și Educația: Lev Tolstoi s-a născut pe 9 septembrie 1828, în familia nobiliară Tolstoi, la…

About

Revista Ink Story este un proiect de promovare a lecturii, al editurii Ink Story. Vom publica proză scurtă, toate genurile, poezie, dar și articole de biografie, interviuri, evenimente, obiective turistice culturale etc.

Newsletter